16 Belediye ile protokol imzalandı

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Zonguldak Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

16 Aralık 2021

16 Belediye ile protokol imzalandı

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Birhan Şahin, il genelinde süresi dolan asansörlerin protokollerinin yapıldığını açıkladı.
Protokol imzaladığı belediyelerin başkanlarına teşekkür eden Birhan Şahin “Şube etkinlik alanımızda bulunan Zonguldak İl Özel İdaresi, Kdz. Ereğli, Çaycuma, Gökçebey, Çaydeğirmeni, Elvanpazarcık, Karaman, Beycuma, Bakacakkadı, Perşembe, Muslu, Çatalağzı, Filyos, Saltukova, Gülüç, Ormanlı ve Kandilli Belediyeleri ile devam eden protokoller çerçevesinde asansör kontrolleri yapılıyor” dedi.
Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Birhan Şahin, asansörlerle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “TMMOB Makine Mühendisleri Odası, Anayasa'nın 135. maddesi doğrultusunda çıkarılan 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) kanununa göre 1954 yılında kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur.
Asansörlerin piyasaya arz edildiği tarih itibarıyla ilk yılın sonunda, devamında ise yılda en az bir kere olmak üzere kontrolleri yapının bağlı bulunduğu ilgili idare tarafından, A tipi muayene kuruluşuna yaptırılmaktadır. Asansör kontrollerinin piyasalaştırılmadan, kamusal denetim yaklaşımı içerisinde yapılması gerekliliğini savunan Odamız, geçmiş deneyimlerinden de yararlanarak ilgili yönetmeliklerde yer alan koşulları sağlamış ve A Tipi Akredite Muayene Kuruluşu olarak Yerel Yönetimler ile imzalanan protokoller çerçevesinde asansör kontrollerini yürütmektedir.
Şube etkinlik alanımızda bulunan Zonguldak İl Özel İdaresi, Kdz. Ereğli, Çaycuma, Gökçebey, Çaydeğirmeni, Elvanpazarcık, Karaman, Beycuma, Bakacakkadı, Perşembe, Muslu, Çatalağzı, Filyos, Saltukova, Gülüç, Ormanlı ve Kandilli Belediyeleri ile devam eden protokoller çerçevesinde asansör kontrolleri yapılmaktadır.
Yılsonunda protokol süreleri dolacak olan Karabük ve Bartın Belediye Başkanlıkları ile görüşmelerimizde önemli bir ilerleme kaydedilmiş olup, kısa zaman içerisinde yeni protokollerin imzalanmasını beklemekteyiz.
Protokol süreleri dolan Zonguldak, Kozlu, Kilimli, Devrek ve Gülüç Belediyeleri ile yenilenen protokoller kapsamında 2022 yılından itibaren asansör kontrolleri yine Oda’mız tarafından yapılacaktır.
Protokollerin yenilenmesinde her zaman yanımızda olan ve çözüm ortağı anlayışı ile desteklerini esirgemeyen başta Zonguldak Belediye Başkanımız Sayın Dr. Ömer Selim Alan olmak üzere, Kozlu Belediye Başkanı Sayın Ali Bektaş’a, Kilimli Belediye Başkanı Sayın Kamil Altun’a, Devrek Belediye Başkanı Sayın Çetin Bozkurt’a ve Gülüç Belediye Başkanı Sayın Gökhan Mustafa Demirtaş’a gösterdikleri yakın ilgi ve samimiyetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Yine halkı bilgilendirme ve bilinçlendirme amacıyla ‘Asansör Kullanma Kılavuzu’ hazırlıklarımız bitme aşamasına gelmiş olup, kısa zamanda basımını sağlayacak, asansörlü bina sorumluları, ilgililer ve kent sakinlerine dağıtımını gerçekleştireceğiz.”

 

 
Haber : Öznur GÜNEŞ