Meslekte 5, 10 ve 15 yılını dolduranlara plaket verildi

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Zonguldak Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

04 Haziran 2022

Meslekte 5, 10 ve 15 yılını dolduranlara plaket verildi

Meslekte 5-10 ve 15'inci yılını dolduran üyelere plaket takdim edildi. Makine Mühendisleri Odası Şube binasında yapılan plaket törenine; MMO Genel Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Demirtaş da katıldı.

MMO Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, konuşmasında şunları söyledi:
"Bir demokrasi şöleni içerisinde Şube, Oda ve TMMOB genel kurullarını tamamladık. Yeni dönem mücadelesinde yönetimlerde görev alacak arkadaşları seçtik, tüm seçilen arkadaşlara teşekkür edip başarılar diliyorum. Aday olan tüm arkadaşları da cesaretlerinden mücadele azimlerinden dolayı tebrik ediyorum.
Şimdi iş zamanı, mücadeleyi devam ettirme zamanı, katkılarınızla ortak hazırlanan çalışma programını hayata geçirme zamanı, hepimize kolay gelsin.
68. yılına giren Odamızın kuruluşunda 902 olan üye sayımız bugün 122 bini geçmiştir. Türkiye genelinde 18 Şube, 97 il-ilçe temsilciliği, 10 mesleki denetim bürosu, yüzlerce işyeri temsilciliği, eğitim merkezimiz ve ülke çapında yaygın eğitim merkezleri, 4 uygulamalı eğitim merkezi, akredite onaylanmış kuruluşlarımız, 788 çalışanımız, düzenli yayın çalışmaları, ulusal ölçekli kongre, kurultay, sempozyumlar; binlerce kurs, seminer, söyleşi, panel ile büyük bir örgütlülüğe ulaşmış durumdayız. TMMOB’ye bağlı Odalarımız mesleki gereklilikleri, meslek onurunu ve itibarını korumakla sorumludur ve bu hususlar yasamız ile de verilmiş görevlerdir. Fakat ne yazık ki mesleki etkinlik alanları, Oda-Üye ilişkisi, mesleki denetim ve kamu tüzel kişiliği yapımız sürekli olarak saldırı altındadır. Odalarımız ve TMMOB, Anayasa ve kuruluş yasamıza aykırı olarak, kamusal mesleki sürecin dışına itilmeye çalışılmaktadır. Saldırı sadece kurumlara değil aynı zamanda mesleğe ve uzmanlığadır.
Geçmişte ülkemizin kalkınma ve sanayileşmesinin asli gücü olan mühendisler olarak bugün, sanayisizleşme sürecinin, özelleştirmelerin, kamu kaynak ve varlıklarının talanının, fason-taşeron üretimin, güvencesiz çalışma koşullarının, mesleğimizin değersizleştirilmesinin, eğitimdeki nitelik aşınmasının ve işsizliğin getirdiği olumsuz sonuçlarla karşı karşıyayız. Aranızda yaşam güçlükleri içinde işinden, ailesinden zaman ayırarak Odamızı bugüne taşıyanlar ve meslekte 5, 10, 15. yıl plaketini/onurluğunu alacaklar var. Bütün büyüklerimizi ve meslektaşlarımızı emeklerinden dolayı yürekten kutluyor, alkışlıyorum.
Bu anlamlı tören dolayısıyla daha güçlü bir Oda, daha güçlü bir TMMOB ve üreten, sanayileşen, hakça bölüşen, barış, huzur, refah içindeki bir Türkiye yürüyüşümüzde hepimize başarılar diliyor, saygılar, sevgiler sunuyorum."

Plaket takdiminin ardından katılımcılara ikramlarda bulunuldu.