Tesisat Mühendisliği Dergisi: Tesisat Mühendisliği 12
Sunuş
Değerli Okurlarımız,
Daha önce duyurmuş olduğumuz kapak konularından sonuncusu olan "Bina Otomasyonu" ile yayın hayatımızın birinci yılını dolduruyoruz. Yayın peryodumuzdaki gecikmeler nedeniyle bu sayımızdan itibaren dergiyi bir müddet için iki ayda bir yayınlayacağız. Bu arada siz okurlarımızın karşısına ikinci yılımızda yeni bir anlayış ve içerik ile çıkmayı planlamaktayız. Geçmiş sayılarımızla ilgili görüşlerinizi ve yeni sayılarımıza ait beklenti ve önerilerinizi bizlere iletmeniz son derece yararlı olacaktır.
Gelişmekte olan ülkemizde hayat standartlarında son yıllarda meydana gelen değişiklikler insanlarımızı gerek konutlarda gerekse iş yerlerinde daha iyi ortamlarda yaşamaya yöneltmiştir. Ancak bunlara paralel olarak ortaya çıkan ekonomik şartlar bu gelişmelere karşılık ödenecek bedelin en azda tutulmasını gerektirmektedir.
Binalarda, konut olsun iş yeri olsun, mevcut ortamları optimum şartlarda tutmanın yolu iyi bir kontrolden geçer. Kontrol sistemlerinde insan faktörünün mümkün olduğu ölçüde azaltılması, ekonomiklik ve işlevlerin yerine getirilebilmesi açısından çok önemlidir. Teknolojinin günümüzde gelmiş olduğu seviye bu alanda çalışan teknik elemanlara geniş imkanlar sunmaktadır.
Ülkemizde tesisat konusu ile ilgilenen mühendislere ilginç bir konu olan "Bina Otomasyonu"nu tanıtmanın yaralı olacağını ümit ediyoruz.
Dergimizin içeriğinde konu ile ilgili özgün ve çeviri makaleler ile sistem tanıtımı yanında geçen sayımızda ilk bölümlerini sunduğumuz dizi yazılarımızı da bulabileceksiniz. Ayrıca profesyonel mühendislik ile ilgili görüşlerinizi yayınlamaya devam edeceğiz.
Bu sayımıza yazıları ve çevirileri ile katkıda bulunan sayın M.Selçuk Ercan‘a, sayın Tanju Emirlioğlu‘na, sayın Prof. Dr. Macit Toksoy‘a, sayın Uğur Köktürk‘e, sayın Osman S.Maro‘ya, sayın Erdinç Sayın ‘a ve sayın Levent Serhan‘a teşekkür ederiz. 13. sayımızda birlikte olmak dileği ile esenlikler diliyoruz.
Hasan Heperkan