ODA BAŞKANLARINDAN "TMMOB ÖRGÜTLÜLÜĞÜNE"

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

TMMOB‘ye bağlı odaların Oda Yönetim Kurulu Başkanlarının ortaklaşa imzaladıkları metin TMMOB ortamına iletildi.

Aşağıda imzası olan Oda Yönetim Kurulu Başkanları olarak Mimarlar Odası Yönetim Kurulu‘nun 30 Mart 2005 tarihli ‘‘Mimarlar Odası‘ndan TMMOB Yönetimine, ‘TMMOB ve Mimarlık Hakkında‘ Açık Mektup‘‘ta dile getirilen görüşlerin ve dile getiriliş biçiminin TMMOB ortamına yakışmadığını, onlarca yıllık TMMOB ortamına bir saldırı ve yok etme eyleminin başlangıcı olduğunu düşünüyoruz.

TMMOB ÖRGÜTLÜLÜĞÜNE

28 Nisan 2005

Aşağıda imzası olan Oda Yönetim Kurulu Başkanları olarak Mimarlar Odası Yönetim Kurulu‘nun 30 Mart 2005 tarihli ‘‘Mimarlar Odası‘ndan TMMOB Yönetimine, ‘TMMOB ve Mimarlık Hakkında‘ Açık Mektup‘‘ta dile getirilen görüşlerin ve dile getiriliş biçiminin TMMOB ortamına yakışmadığını, onlarca yıllık TMMOB ortamına bir saldırı ve yok etme eyleminin başlangıcı olduğunu düşünüyoruz.

Mimarlar Odası Yönetim Kurulu‘nun, bir yönetmelik sürecinden yola çıkarak TMMOB Yönetim Kurulu Üyelerinin şahsında, 50 yıllık TMMOB mücadelesine ve onun devrimci, demokrat, yurtsever, çağdaş, ilerici ve aydın çizgisine ve kadrolarına yöneltmiş olduğu tavrı şiddetle kınıyoruz.

Bir yönetmelik üzerinden ağır saldırı ve hakaretlerle dolu bu ‘açık mektup‘u kaleme alanlar neyin peşindedir? Her şeyin merkezinde kendilerini gören Mimarlar Odası Yönetim Kurulu ne yapmak istemektedir?

Dar meslekçi bir anlayışla, örgüt bütünlüğünü sarsmaya yönelik kışkırtıcı ve hakaret dolu metinlerin kamuoyuna sunulmasının TMMOB tarihinde ve kültüründe başka bir örneği yoktur. Meslek örgütü etiğine, geleneklerimize, demokrasi anlayışımıza ve iç hukukumuza da asla uymayan bu tavrın yasa ve yönetmeliklerimizde de yeri bulunmamaktadır.

Onlarca yılda oluşan TMMOB geleneği ve iç hukuku, odaları ve üyeleri arasında çıkan sorunların ne şekilde çözüleceği konusunda zengin bir deneyime sahiptir. Bu gelenek, Danışma Kurullarında, Genel Kurullarında ve oluşturduğu bilimsel kurullarda bu konuları tartışarak çözümlerini Genel Kurul Kararlarına dönüştürmüştür. Bütün Odalar için geçerli olan süreçler, Mimarlar Odası için de geçerlidir.

Mimarlar Odası Yönetim Kurulu, TMMOB yöneticileri ve hiçbir TMMOB üyesinin hak etmediği ifade ve hakaretlerle dolu bu ‘‘Açık Mektup‘‘ ile neyi hedeflediklerini önce kendi üyelerine ve sonra da bizlere açıklamak zorundadır.

TMMOB Yönetim Kurulu‘nda odalarımızı temsil eden üyeler Odalarımızın görüşlerini yansıtmaktadır. Odalar olarak, Yönetim Kurulu üyelerimizin kararlarının arkasındayız.

Mimarlar Odası Yönetim Kurulu‘nun, TMMOB çatısı altında örgütlenmiş ve TMMOB Genel Kurul kararları ile uzmanlık alanları tanınmış Odaları yok sayarak, bu meslekleri ‘‘mimarlıkla ilintili diğer bazı meslek gruplarına iş olanakları sağlamak adına ülkemizi yıllardır mimarlık kültüründen uzaklaştırmaya çalışan ulusal ve küresel talan güçleri‘‘ olarak tanımlamasının TMMOB ortamında yeri yoktur.

TMMOB ve bağlı Odalarının devrimci, demokrat, yurtsever, çağdaş, ilerici ve aydın çizgisi ve kadroları Mimarlar Odası Yönetim Kurulu‘nun bu tavrını durduracak güçte ve kararlılıktadır.

Ortak kültürümüze, meslek etiğimize ve 50 yıllık birikimimize yakışmayan ifadelerle TMMOB‘yi lekeli olmakla suçlayan Mimarlar Odası Yönetim Kurulu‘nu kınıyor, Mimarlar Odası‘nın devrimci, demokrat, yurtsever, çağdaş, ilerici ve aydın kadrolarının Mimarlar Odası Yönetim Kurulu‘na hak ettikleri cevabı vereceklerine inanıyoruz.

‘‘TMMOB‘nin örgütsel bütünlüğünü bozmaya yönelik yaklaşımlara fırsat vermeyeceğiz.‘‘

‘‘Umutla, kararlılıkla TMMOB‘yi ayakta tutacağız, mücadelemizi sürdüreceğiz.‘‘

YAŞASIN TMMOB ÖRGÜTLÜLÜĞÜ

Cihan DÜNDAR - ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI

Kemal B. ULUSALER - ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI

Abdullah ZARARSIZ - FİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI

Metin KONCAVAR - GEMİ MÜHENDİSLERİ ODASI

Süleyman SAVAŞ - GEMİ MAKİNA İŞLETME MÜHENDİSLERİ ODASI

R. Petek ATAMAN - GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI

Hüseyin ÜLKÜ - HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSLERİ ODASI

Yaşar D. YİGENO - İÇ MİMARLAR ODASI

Taner YÜZGEÇ - İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI

A. Uğur GÖNÜLALAN - JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI

İsmet CENGİZ - JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI

Mehmet TORUN - MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI

Emin KORAMAZ - MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI

Mustafa DİREN - METEOROLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI

Cemalettin KÜÇÜK - METALURJİ MÜHENDİSLERİ ODASI

Mete TOPGÜDER - PETROL MÜHENDİSLERİ ODASI

Ayşegül ORUÇKAPTAN - PEYZAJ MİMARLARI ODASI

Erhan DEMİRDİZEN - ŞEHİR PLANCILARI ODASI

Güngör DURUR - TEKSTİL MÜHENDİSLERİ ODASI

Gökhan GÜNAYDIN - ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI